Mihail Kogalniceanu
Scoala Gimnaziala
Stema orasului
Revista scolii ”Relevator/iunie2010” si ”Relevator/decembrie2010”

Adresa şcolii:

Str. Mihail Kogălniceanu Sebeş, 515800, jud. Alba, Telefon/fax: 0258 731506

E-mail:

Pentru conţinutul saitului: scoalamk@gmail.com

Olimpiada ”Kaufland”

Olimpiada ”Kaufland”
Olimpiada ”Kaufland”
Olimpiada ”Kaufland”
Olimpiada ”Kaufland”

Olimpiada ”Kaufland”


Școala Gimnazială ,,Mihail Kogălniceanu" Sebeș

Structură Lancrăm
Responsabil: prof. dr. Olcar Enikő
1. Cum s-a desfășurat proiectul?
Elevii aufost informați despre derularea și desfășurarea proiectului, mai exact despre segmentul cu creațiile literare. S-a ales ca temă Biblioteca – Cartea, deoarece luna octombrie este luna internațională a bibliotecilor școlare. Elevii au pregătit creații literare (poeyii, compuneri, cvintet), respectând tema. După aranjarea sălii pentru desfășurarea proiectului, elevii au prezentat creațiile, apoi au notat citate despre carte și bibliotecă pe care le-au lipit pe un panou. O altă echipă a pregătit un panou cu tema Luna bibliotecii care cuprinde citate, imagini, desene, cvintete.
2. Cum s-au distrat copiii?
Copiii s-au simțit excelent, au știut exact ce au de făcut, dar și-au demonstrat și spontaneitatea, și-au stimulat încrederea în sine prezentând creațiile în fața colegilor din întreaga școală, s-au implicat activ și cu seriozitate în realizarea panourilor.
3. Care sunt rezultatele?
Rezultatele sunt cele două panouri realizate de elevi care vor rămâne pe peretele bibliotecii școlare, respectiv creațiile literare ale copiilor, pozele de la activitate și, desigur, experiența copiilor, creșterea încrederii în sine.

Olimpiada ”Kaufland”
1. Elevii au fost informaţi să scrie poezii pe diferite teme pentru a participa la secţiunea de creaţie literară din cadrul proiectului. Aceştia au prezentat creaţiile proprii, care au fost ȋn număr destul de mare.
2. Ȋn cadrul activităţii fiecare copil a prezentat propria poezie celorlalţi elevi de vȃrsta lui, deoarece au participat la această secţiune elevii claselor a V-a A şi a V-a B. Elevii care au scris mai multe poezii au dat cȃte o poezie colegilor care n-au scris, pentru a o citi. Copiii s-au distrat, au fost atenţi la ceea ce s-a prezentat. Le-au plăcut poeziile, i-au aplaudat pe colegii lor. Aceştia au participat cu plăcere la activitate. Un elev a scris o poezie ȋn legătură cu subiectul nostru de discuţie, avȃnd titlul ,,La Kaufland”.
3. Elevii au discutat despre poeziile citite; au fost realizate fotografii.
Olimpiada ”Kaufland”
1. La proiect au participat elevii claselor a VIII-a.
Proiectul s-a desfăşurat ȋn condiţii normale, ȋn sala de clasă. Elevii au compus poezii, compuneri, poveşti, au realizat chiar şi desene. Fiecare elev şi-a citit creaţia, s-a discutat apoi pe marginea ei, s-au făcut aprecieri urmate de aplauze.
2. Elevii s-au amuzat ȋn momentul citirii unor poveşti haioase, precum şi ȋn momentul ȋn care s-au făcut poze.
3. Rezultatelor constă ȋn poezii, compuneri, poveşti, desene, voie bună şi , bineȋnţeles, cȃte un zece la limba romȃnă.

Olimpiada ”Kaufland”

Olimpiada ”Kaufland”

Marea…mare

Pe data de 31 octombrei se sărbatorește Ziua Mării Negre. Elevii clasei a III-a B și elevii clasei I B însoțiți de doamnele învățătoare Lavinia Pripon și Carmen Biriș au sărbătorit această zi. Elevii s-au pregătit pentru această activitate, cum au știut ei mai bine: informații despre Marea Neagră, colaje cu specii diferite de animale marine care trăiesc în Marea Neagră și cu foarte multe curiozități

activitate ziua marii negre

Proiectul ”Franz Binder”

În data de 4.10.2013 consilierul educativ, d-na profesoară Bădilă Zorina a prezentat elevilor claselor a IV-a proiectul ”Franz Binder”.
Organizator: D-na Angela Dobrescu
Echipa profesorilor implicați:
Bădilă Zorina Boghici
Adriana Chirilă Lidia
Popa Mircea
Suciu Daniela
Elevi participanți:
Clasa a IV-a A – 25 elevi
Clasa a IV-a B – 26 elevi
În data de 4.10.2013 consilierul educativ, d-na profesoară Bădilă Zorina a prezentat elevilor claselor a IV-a proiectul ”Franz Binder”. Aceștia au fost informați cu privire la modul de desfășurare a activităților care urmau să dureze până în data de 9.10.2013. Doamnele învățătoare Chirilă Lidia și Suciu Daniela au împărțit elevii pe grupe și l-eu vorbit despre sebeșeanul Franz Binder, drumurile lui prin Africa de nord și despre civilizația vechilor egipteni. Doamna profesoară Boghici Adriana le-a vorbit elevilor despre civilizația africană și istoria Egiptului. Toate lucrările elevilor au fost expuse.

activitate Franz Binder

Vizită la Star Transmission

În cadrul activitîților prilejuite de ” saptamana altfel ” elevi claselor 7-A si 7-B au facut o vizita la STC insotiti de cadrele diddactice: Doamna profesoara Bucur Carmen , domnul Pacurariu Ion , subsemnatul!

Apa, sursa vieţii


Coordonare:  prof.Mihinda Mihaela
Participanti: clasa a V-a A
Ideea acestui proiect a pornit de la realitatea cu care se confruntă omenirea şi anume deficitul de apă la nivelul globului, iar ziua de 22 martie este marcată prin activitaţi in toate instituţiile de profil şi unitaţile de invatământ din ţara si din alte ţări ale lumii . Anul 2013 a fost pentru ONU –Anul internaţional al cooperării in domeniul apei. In cadrul Conferinţei Naţionale Unite  asupra Mediului Inconjurător de la Rio de Janeiro a fost adoptată,  la 22decembrie 1992,hotarârea prin care 22 martie devenea ,,Ziua mondială a apei”. S-a dovedit a fi o ocazie bună pentru a reaminti tuturor cât de importante sunt eforturile concrete de a oferi spre consum apa pura, precum si identificarea problemelor si găsirea de soluţii la aceste probleme. In fiecare an, una sau mai multe agentii ale ONU isi asumă responsabilitatea coordonării sarbătorii Zilei mondiale a apei, manifestare cuprinsă in calendarul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru  Educaţie, Ştiinţă si Cultură (UNESCO), in rezolutia 47/193 din 22 decembrie 1992. De aceea iniţiatorii acestui proiect au stabilit desfăşurarea unor activităţi care implică elevii , profesorii, opinia publică încercând să desfasurăm o activitate de informare si conştientizare a importanţei apei.

sus>>>


Webdesign: prof. Mircea Popa e-mail: scoalamk@gmail.com